Om os

Velkommen til vores Yogaskole

Vi er en veletableret yogaskole, som ligger ved dronnings Louise Bro med udsigt over søerne og smukke Yogarum samt et inspirerende Yogamiljø for både begyndere og øvede elever

Vi har kun veluddannede Yogalærer med mange års erfaring alle lærer har internationale Certifikater i Iyengar®Yoga – din garanti for god yogaundervisning.
Skolen er grundlagt i 1986, hvor Jette startede YOGA I CENTRUM samme med 2 gode kollegaer på Fælledvej på Nørrebro. Claus begyndte som lærer i 1989 og i 1991 flyttede vi ind til centrum på Fiolstrædet. I 1995 skiftede vi navn til YOGASKOLEN og blev herefter udelukkende en skolen for Iyengar®yoga og flyttede samtidig til den ældste del af byen i “Snarrens kvater” i Knabrostræde og Magstræde. Her blev vi indtil det var tid at åbne B.K.S Iyengar®yoga Center Copenhagen og d. 1 maj 2009 flyttede vi så tilbage til Nørrebro, hvor vi nu ligger.

I perioden 1 maj 2009 til 1 maj 2023 hold vi til i den gamle Daniels Kirke på Peblinge Dossering i en historisk bygning i den gamle “Daniels Kirken” en tidligere spiritist kirke. Bygningen rummede oprindeligt Javas Kafferisterriet, hvorfra kaffe blev kørt ud på hestevogn – så man kan godt sige, at det altid har været et sted som løftede energien. Kaffen kan man idag nyde hos vores naboer på Kaffesalonen, om ånderne så er begyndt at lave yoga eller draget videre, skal vi ikke kune sige :-)

1 maj 2023 flytter vi ind i flotte nye loklaer i Baguset Baggensgade 4 C – indgang via Nørrebrogade 5

6

Bellur Krishnamachar Sudaraja (B.K.S) Iyengar

Født den 14. december 1918 og døde d. 20 august 2014 i en alder af 95 år

Kaldet ”Yogaens Michelangelo” og ”kongen af yogier” og kåret som en af verdens 100 mest indflydelsesrige mennesker af Time Magazine.

BKS Iyengar er universelt anerkendt som en af verdens vigtigste yogalærere. Han bragte yoga til vesten med sin banebrydende undervisning i 70’erne og var dermed en vigtig del af begyndelsen på dagens eksplosive vækst i yoga.

Hans skelsættende bog Light on yoga, kaldet ”Yogaens Bibel” har været kontinuerligt i tryk siden 1966 og er kilden for generationer af yoga studerende.

Ved at bygge bro over det traditionelle skel mellem hatha yoga, der ofte anses for at være en blot fysisk form, og de andre typer af yoga, som fokuserer på intellektet, hengivenhed og meditation, har BKS Iyengar betonet yogaens åndelige natur til glæde for hundredtusindvis af yoga udøvere verden over.

Uddannelse-minLærerne på skolen

Skolen er grundlagt af Jette Berring og Claus Wittig, som er de to hovedlærere på skolen. Begge har mere end 25 års erfaring som yogalærere. Derudover kan I også møde: Pernille Krejsgaard på Yogablid. og Marielouise Thorsen vil i møde på level 1 og 2 klasser samt som Vikar på alle hold

4Mere om Iyengar®yoga

Velkommen til den enestående Iyengar®Yoga, som med sine dybe rødder i klassisk yoga er både moderne og autentisk.
Uanset om du er ny til yoga eller har mange års erfaring, så giver Iyengar yoga dig uanede muligheder for yderligere fordybelse i krop, åndedræt og bevidsthed. Der er fire elementer, – der gør Iyengar®Yoga til noget særligt:

Præcision BKS Iyengar opdagede gennem sin praksis og undervisning, at uden præcision kan yogastillinger kun opretholdes gennem konstant fysisk anstrengelse. Manglende præcision betyder samtidig, at der er større risiko for skader og ubalancer i krop og psyke.
Gennem præcision og omhyggelighed skabes fysisk stabilitet i stillingerne og du vil opleve, at fysisk stabilitet og mental stabilitet hænger nøje sammen.

Redskaber Med en god fornemmelse af retning gør du hurtigere fremskridt i stillingerne. Gennem brug af simple redskaber som klodser, tæpper, bælter m.v. styrkes din evne til at være opmærksom på vigtige aspekter af en stilling. Du kan også med fordel bruge redskaber til at arbejde med stivhed og skævheder, manglende styrke eller skader i kroppen.På den måde kan alle få det optimale ud af stillingerne, uanset kroppens tilstand.

Sekvensering Også kaldet vinyasa krama. Gennem sin mere end 70 års yogapraksis har BKS Iyengar udviklet en række simple, men yderst effektive principper for hvordan forskellige typer af stillinger bedst introduceres og kombineres i sekvenser. Stillingerne kombineres til en række sekvenser af stigende sværhedsgrad baseret på deres anatomiske, fysiologiske og mentale indvirkning på krop og sind. Du vil derfor opleve, hvordan det er muligt at nå frem til langt vanskeligere stillinger, når sekvenseringen er opbygget hensigtsmæssigt. Samtidig øges sikkerheden, fordi sekvenserne også kan tilpasses løbende til alder, behov og

Stabilitet BKS Iyengar beskriver selv sin metode som ”meditation in action”, men for at yoga stillinger kan være fysisk og mentalt virkningsfulde, må de gradvist holdes i længere tid. Dermed øges den gavnlige påvirkning af kroppens organer og nervesystem, og din yoga praksis giver større udbytte både fysisk og mentalt, fordi anatomisk sikre og stabile stillinger giver sindet mulighed for at være både afslappet og fokuseret på samme tid.